Gönderen: bayatkoyu | Temmuz 4, 2007

BAŞÖRTÜLÜLER ANCAK HİZMETÇİ OLABİLİRLER…

adsiz.jpg

BAŞÖRTÜSÜNDEN AMAÇLANAN NEDİR?
İstanbul Üniversitesi’nde, YÖK’te, Anayasa Mahkemesi’nde, televizyon filmlerinde, tüm kamusal alanlarda verilmek istenen mesaj şudur: “Topluma örnek olacak kimlik ve sıfatta olanların başlarını örtmeleri yasaktır.” Bir başbakan hanımı, bir Meclis başkanının hanımı nasıl örtülü olabilir? Bir üniversite mezunu ya da öğrencisi de, nasıl başörtülü olabilir? Bir İş kadını, ya da iş adamının hanımı da başörtülü olamaz. Bir doktor, bir mühendis, bir meclis üyesi bayan da başörtülü olamaz.

Ya kimler başörtülü olabilir?
Toplumun hiçbir ferdi, mecbur kalmasa, hademe ya da hizmetli olmak istemez.

İstenmeyen bir meslekte olanlar ya da hizmetli kadınlar başörtülü olabilirler.
Hademeler başörtülü olabilirler. Çöpçüler başörtülü olabilirler. Hatta yasakçılar, bu kesimlerin başlarını örtmek için gayret bile sarf ederler. Onlar şu mesajı vermek istemektedirler: “Başörtülüler ancak hizmetçi olabilirler.”

Bu bir imaj meselesidir ve bugüne kadar da bu imajı başarı ile uygulamışlardır.

——————-

BAŞÖRTÜSÜ HADEME VE HİZMETÇİLERE SERBEST
Bu trajikomik durum, ülke insanımıza yavaş, yavaş şırınga edilmektedir. Bu, çok büyük bir planın ülkemizdeki ayağıdır demiştik. Bakın bu ayağın ülkemizdeki uygulamaları nelerdir?

Son zamanlarda televizyonlarda süreli diziler furyası yaşanmaktadır. Bu dizilerin halk tarafından ilgi ile izlendiğini(!) de üzülerek ifade etmek durumundayız. Her şey iyi de, bu dizilerde verilmek istenen bir mesaj dikkatinizi çekti mi?
Bu dizilerin tamamına yakınının oyuncu kadrosunda başörtülü bir kadın görmek mümkün değildir. Oysa bu dizilerin senaryoları, ülke gerçeklerinden hareketle yazıldığı söylenmektedir. Mademki bu dizilerin senaryoları bu ülke gerçeğinden hareketle yazılmıştır, bu ülkede başı örtülü bir tek kadın yok mudur? Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, ülkemizdeki kadın nüfusunun yüzde ellisinden fazla bir kısmının başı örtülüdür. Bu kadar yoğun bir realitenin televizyon ekranlarına yansımaması oldukça mânidardır. Bu hâdise ne tesadüflerle, ne de rastlantı ile izah edilebilecek bir durum değildir.
Değerli Beyan okurları, işin daha da enteresan tarafı, bu televizyon filmlerinde de başörtülü kadınlar yok değil var. Var ama kimler biliyor musunuz? Evlerde bayan hademelerin, işyerlerinde de bayan hizmetli ya da hizmetçilerin başları örtülüdür. Televizyonlarda gösterilen bu film ve dizilerde senaryo gereği bazen camilerin imamları ve onların ailelerini de oynamak gerekir. Cami imamlarının oynayan oyuncuların başları da açık olur. Allah aşkına bu ülkedeki cami imamların hanımlarının başlarının açık olduğunu gören bir Allah’ın kulu var mı?

———————————–

KAMUSAL ALANDA HADEME VE HİZMETÇİ KADINLARA BAŞLARINI ÖRTMELERİ SERBEST
Ülkemizde başlarını kimler örtebilir, kimlere bu konuda müsaade vardır? Değerli Beyan okurları, buraya çok dikkat edin. Kamusal alanda baş örtmek yasak değil mi? Evet yasak. Hayır, ülkemizde kamusal alanda, baş örtmek serbesttir, bundan birçoklarının haberi yoktur.
Başörtü yasakçılarının mabedi olan İstanbul Üniversitesi’nde başörtüsü yıllardır serbest ancak bundan çoğumuzun haberi yok. Sadece küçük bir farkla. İstanbul Üniversi’tesine başörtülü hizmetçiler girebilir, başörtülü hademeler girebilir. Bunlara yasak yoktur.
Daha açık bir ifade ile başörtüsünün yasak olduğu kamusal alana, başörtülü hizmetliler girebilir. Başörtülü hademeler girebilir. Başörtülü çöpçüler girebilir. Hatta Cumhurbaşkanlık köşküne bile başörtülü hademe ve hizmetliler girebilir.
Kamusal alanın her yerine, başı örtülü hizmetçi ve hademeler girebilirler.

http://www.beyan.com.tr/ ALINTIDIR…


Yanıt

  1. milletin ne giydigi sizi ilgilendirmez lan tamammı .itler. ancak bu yazıyı yazan ancak ittir hatta ondan daha düşüktür .başörtüsünün ne zarrarı
    var söyle lan bana .herkes heryerde istededi yer de istedigi zaman başörtüsü takar.bundan sanane.bir cevabın olursa bana yaz it köpek .cevabını beklicem

  2. arkadasim oncelikle kullandigin kelimelere dikkat et ve birseyi basligina bakarak degerlendirme bu biraz cehaletten kaynaklaniyor sanirim ama burda basortusunu assagilayan filan yok burada basortusune karsi olan kesim elestiriliyor eger sende adam gibi okursan anlarsin hadi kal saglicakla

  3. yokedici diye kendi ifade eden arkadaşım, böyle bir cevap olmaz. sen bir kendine bak ve acaba ben bu işi yapabilirmiyim. ben ilim öğrenipte tesettürü türbanı anama bacıma kardeşime anlatıp teşviş edebilirmiyim diye bir düşün. it ile lan ile bu iş bitmez. sadece gösterişten ibarettir senin bu söylediklerin. ilim öğren hakkaniyete bağlı olarak konuş. kendi şahsiyetini ve kişiliğini böyle rencide etme. dualarını bekleyen acizzz….

  4. BALIK BİLE BAŞTAN KOKAR
    BAŞ GİDERSE GÖVDE ÇÖKER
    MÜMİN OLAN BAŞA BAKAR
    HAK EMRİDİR BAŞÖRTÜSÜ

  5. mevla herseyi görüyor .sizler neden bukadar panik oluyorsunuzki.ben başörtülüyüm ve karsıma cıkan insanların bakıslarını görünce gülüyorum içimden onlar için dua ediyorum mevla size hidayet versin diye.ve başörtü davamı hesap günü onların karsısında alacagım.çünkü benim örtüme igrenç birsey gibi bakan hiçbir kula hakkımı helal etmiyorum.oyüzden sade gülün bunlara.çünkü karşı cıkan insanların istedigi zaten bu milleti kışkırtmak.%99 müslaman olan bir ülkenin evladıyız emhamdülillah bizde müslümanız diyip örtüye dil uzatıyorlarsa o insana sadece acınır bence.özgürlügümüze örtümüze inandımıza karısıyorlar seriatcı diyorlar,soruyorum size hanginiz kırbaclanarak asılarak kesilerek taşlanarak öldürülmek ister,hiçbir kapalı bunu istemez.ve seriat asmak kesmek demek degildir zaten.kelimeyi şehadet getiren herkes şeriatçıdır.atatürkün arkasına saklanıyor.bayragı kullanıyorlar,ama ben onlardan daha cok atatürkçüyüm ve bayragıma daha cok sahip cıkıyorum.atatürkün latife hanımının resimleri bir bakın hepsi kapalı.şimdi onların yaptıgı atatürkçülükmü.bence sadece gülünnn:))) ve onlara dua edin allah kalplerine ısık versin diye.bizim ülkemizde bu sorun hiç bitmeyecek çünkü gaza gelen kıskırtılan insanlar var.mehmet akif demiş zaten
    KIZIMIN İFFETİ BATIYOR KAFİRİN GÖZÜNE,TÜKÜRSEM YÜZÜNE ACIRIM TÜKÜRÜGÜME. BENDE ACIYORUM:)))
    MEVLA YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.

  6. ya kardeş eskiden nerdeyse bütün türk kadınlarımız kapalıymış.belkide senin sülalenden gelen bir bayanda kapalı olabilir o zaman .Sen böle diyerek onlara hakaret etmiş oluyosun.eğer birazcık aklın varsa bir daha oku bunları ve yaptığın hatayı anla.oke hadi eywallah.

  7. Kardesim biz TURK milletinin basliga bakarak yorum yapma hastaligi devam ettikce insanlarin aldatmacalarina herzaman aldanmak mumkun. Eger okursaniz yazinin icerigini ozaman yazarin ne demek istedigini gayet guzel bir sekilde anlayacaksiniz ama ucuz kahramanlik yapmak herkese kolay geliyor hicbirseyi tam anlamiyla ogrenmeye gayret etmiyoruz hep yuzeysel seylerle ilgiliyiz yani sonunda hep basarisizlik yada yanlis anlamak kacinilmaz oluyor.

  8. yokedici arkadaş önce şunu anlamak gerek ancak ve ancak allahın amri ile yok edersin ve allahın emri ile varedersin bizler yok etmekle veya var etmekle kendimizi kandırırız allah korusun gelelim başörtü meselesine farzetki arkadaşler yorumlerında başörtüyü eleştiriyor olabilirlerdi olsalardı bile biz kendimizi böylemi savunaçagız atalarımız ne demiş övkeyle kalkan zararla oturur asmakla kesmekle hiç bir yere varamyız
    müslüman dediğin insan akıllı mantiklı oturmasıyla kalkmasıyla peygamberimiz efenbimiz muhammad mustafa s.a.v. i örnek almamız gerek şundan emin ol senin gibi asıp kasenler hiç bir şey yapamazlar sadece kendi belelarını kenbileri bulurlar haklıyken haksız duruma düşmekten kaçınamazlar ARKADAŞLAR BUNLARİ KAYDE ALMAYA BİLE GEREK YOK ……….

  9. başörtüsüne karşı olanlar anasını sikiyim


Yorum bırakın

Kategoriler